• Beschrijving

Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website skyscanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

 

Kenya Delights Safari

 

 Kenya Delights Safari

Duur van de Safari: 8 dagen / 7 nachten

Hoogtepunten:  Samburu, Lake Nakuru, Maasai Mara, Naivasha & Amboseli

Activiteiten: Wildebeest Migratie, bird watching, culture, WildLife & sightseeing

Accommodatie: Naar keuze

Transport: Naar keuze

 met GRATIS: Hooded-Sweater & cap pér person

 

safari-kenia

Welke dieren kan je tijdens deze Safari onder andere zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 

 

Kenya Delights Safari - dieren

safari-kenia

 

Deze Safari ziet er als volgt uit:

 

Dag 1 – Nairobi / Samburu

Je wordt opgehaald in je hotel in of nabij Nairobi of op het Jomo Kenyatta International Airport en rijdt naar het Samburu National Reserve waar je op tijd aankomt voor de Lunch in je Lodge.

Samburu biedt unieke vergezichten van afgeronde, ruige heuvels en glooiende vlaktes. De mix van hout en grasland met rivierbos en moeras, is het thuis voor een breed scala aan dieren en vogels, Buffalo Springs huisvest meer dan 365 soorten vogels. Het bekijken van het wild en de zichtbaarheid daarvan zijn uitstekend: Giraffe met een netvormig patroon, Grevy's Zebra, Olifant, Oryx, Somalische Struisvogel, Nijlpaard, Krokodil, Gerenuk, Buffel, Leeuw, Luipaard, Cheeta en Hyena. Je bent weer op tijd terug voor je Diner in jouw lodge. Geniet daarna van je “Game Drive” in de avond

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Nairobi naar Samburu: 250 Km - 5 uur

 

Kenya Delights Safari_01

 

Kenya Delights Safari_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – Volle dag Buffalo Springs & Samburu

 

Vandaag vertrekken we voor een hele dag naar het Buffalo Springs & Samburu National Reserve.

 

Buffalo Springs is verbonden met Samburu in het zuiden door een brug over de Ewaso Ng'iro, die werd gebouwd in 1964. Het deelt veel van dezelfde dieren in het wild als Samburu, maar intrigerend is ook de thuisbasis van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier gevonden kan worden.

Een krater in het park is ontstaan door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een helder waterbad geworden en is kennelijk veilig om in te zwemmen.

 

Vegetatie is beperkt tot een smalle strook doum palms tamarind en een aantal bosgebieden grenzend aan de Ewaso Ng'iro-rivier. Hiervandaan is het heet, stoffig met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren hebben zich goed aangepast aan dit verlaten landschap maar worden zelden gezien in dit gebied. De zeldzame Grevy's Zebra, Beisa Oryx en netvormige Giraffe behoren hiertoe. Krokodil en Nijlpaard wonen in de rivier. De Gerenuk of 'giraffe necked antilope' met lange nek, zoals hij ook wel benoemd wordt, is vaak te zien op zijn achterpoten, op zoek naar voedsel in uitgedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die 's middags uit de rivieroevers drinken.

 

 

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Kenya Delights Safari_03

 

 

Dag 3 – Samburu / Lake Nakuru

 

Kenya Delights Safari_04

 

Na het ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru langs het noordelijke puntje van de Aberdare-bergen met een korte tussenstop op de evenaar, waar je een warme temperatuur kunt ervaren die het gehele jaar hetzelfde is en de opwinding voelt die erbij hoort, wetende dat je in de bergen staat in het midden van de wereld.

Rijd verder over de vlakte van de grote kloofvallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

masai-mara_1masai-mara_2masai-mara_3masai-mara_4

Dit biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer (dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie). Picknicklunchboxen worden uitgereikt bij de bavianenklif.

In de avond ga je naar je Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Samburu naar Lake Nakuru: 340 Km - 5 uur

 

 

Dag 4 – Lake Nakuru / Maasai Mara

Kenya Delights Safari_05

 

Na het ontbijt verlaat je Lake Nakuru en rijd je door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei. Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film '' Out of Africa ''. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ''Big Five'' (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra's, Giraffen, Impala's, Topi, Thomson's Gazelle, Hyena's, Cheeta's, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

masai-mara_5masai-mara_6

masai-mara_7masai-mara_8

Diner en overnachting in je Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Lake Nakuru naar Maasai Mara: 350 Km – 5,5 uur

 

Dag 5 – Volle dag Masai Mara

Kenya Delights Safari_06

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde 'grote katten' en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

masai-mara_8masai-mara_9

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

 

 

Dag 6 – Maasai Mara / Lake Naivasha

Kenya Delights Safari_07

 

Vandaag word je vroeg wakker voor een “Gamedrive” in de ochtend en een geweldige zonsopkomst in Afrika, voordat je terugkeert naar het kamp voor een uitgebreid ontbijt en het uitchecken. Daarna dalen we af naar de Great Rift Valley voor aankomst in jouw volgende Lodge alwaar je op tijd aankomt voor een heerlijke warme lunch. De rest van de middag is vrij te besteden, met de mogelijkheid voor een optionele natuurwandeling, boottocht voor vogelvoeding, of gewoon lekker ontspannen bij het zwembad.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Maasai Mara naar Lake Naivasha: 200 Km – 4 uur

 

 

Dag 7 – Lake Naivasha / Amboseli

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli over de vlakte van de grote spleetvallei en verder via de stad Nairobi. Rijd naar het zuiden door de vlaktes Kapiti en Kitengela, waarna je Amboseli bereikt en op tijd voor de lunch in je volgende Lodge aankomt. Je hebt een ontspannende middag, voordat je geniet van een geplande “Game Drive” in de avond.

Kenya Delights Safari_08

 

Kenya Delights Safari_11Kenya Delights Safari_12

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Lake Naivasha naar Amboseli: 330 Km – 4,5 uur

Kenya Delights Safari_09

 

 

Dag 8 – Amboseli / Nairobi

Na het ontbijt is het tijd om Amboseli vaarwel te zeggen en rijden we terug naar Nairobi om op tijd aan te komen voor de lunch in het beroemde carnivoorrestaurant, het "beest van het feest" en zijn we aan het einde van je Safari. Hierna word je teruggebracht naar je Hotel, Resort of terug naar de luchthaven voor vertrek naar huis……..of anders in overleg………

 

 Kenya Delights Safari_10

 

Einde van de Safari Services

 

 

Alle hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan pér accommodaties klikken op de link

 

Luxury accommodaties

 

Samburu National Reserve:          Sarova Shaba / Ashnil Samburu

Lake Nakuru:                                  Sarova Lion Hill Lodge / Lake Nakuru Sopa Lodge

Masai Mara:                                    Mara Sarova Camp / Mara Serena Lodge / Ashnil Mara / Keekorok Lodge

Lake Naivasha:                               Lake Naivasha Sopa / Sawela Lodge

Amboseli National park:                Amboseli Serena / Ol Tukai Lodge

Standard accommodaties

Samburu National Reserve:          Samburu Sopa Lodge

Lake Nakuru:                                  Lake Nakuru Lodge

Masai Mara:                                    Mara Sopa Lodge / Mara Leisure Camp / Sentrim Mara Camp

Lake Naivasha:                               Lake Naivasha Sopa Lodge

Amboseli National park:                Kibo Safari Camp / Amboseli Sopa Lodge

 

Economy accommodaties

Samburu National Reserve:          Samburu Sopa Lodge

Lake Nakuru:                                  Hill Court Resort

Masai Mara:                                    Ol Moran Camp

Lake Naivasha:                               Fish eagle Inn

Amboseli National park:               AA Amboseli Camp 

 

 

Hieronder vindt je een overzicht van alle prijzen, per periode en aantal personen, met de keuze voor een Safari met Minivan met Pop-Up roof (geel gekleurd) of met 4x4 Land Cruiser (groen gekleurd) met Pop-Up roof 

Minivan4x4 Land-Cruiser

 

Mobiele gebruikers: draai je scherm even in de breedte om zodat de prijs tabellen beter kunnen schalen. 

 

Safari bij 1 of 2 personen:

 

Safari bij 3 of 4 personen:

 

Safari bij 5 of 6 personen:

 

In de Pinkster periode geldt een toeslag op aanvraag

In de Kerst periode geldt een toeslag op aanvraag

Kinderen jonger dan 3 jaar: reizen gratis mee

Kinderen tussen 3 en 11 jaar: reizen mee voor 75% van de standaard prijs

Kinderen tussen 12 en 18 jaar reizen mee voor 90% van de standaard prijs

 

 

 

Activiteiten & Services binnen deze Safari

-  “Meet and great” bij aanvang van jouw Safari

-   Gratis tranfers bij aankomst & vertrek

- Accommodatie volgens de routebeschrijving van jou keuze

- De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension

- Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen

- Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving

- Gratis boottocht van 1 uur bij Lake Naivasha

- Alle toegangsprijzen tot de parken

- Onbeperkt drinkwater 

 

 

Activiteiten & Services die buiten deze Safari vallen

- Alle internationale vluchten + belastingen

 - Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom

- Bezoek Masai Village & Ballonvaart in Masai Mara

- Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering

- Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd

-Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien