kenia visum aanvragen

Kenia Visum aanvragen

Kenia Visum aanvragen

 

Wilt u naar Kenia reizen? Dan heeft u een visum nodig.

Het visum voor Kenia kost ongeveer € 75,00 per persoon.

Uitleg visum Kenia

 

Reizigers die in 2018 of 2019 naar Kenia reizen, moeten al voor vertrek een visum aanvragen.

Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen hun aanvraag voor het visum Kenia online indienen via de hierboven vermelde website. Het is dan niet nodig een bezoek te brengen aan de ambassade van Kenia wat ook nog eens een héél stuk duurder is.

Wat is een visum Kenia?

Het visum Kenia is een elektronische reistoestemming (ook wel e-visum genoemd) die wordt toegekend door de overheid van Kenia. Deze reistoestemming is verplicht; reizigers zonder geldig visum worden het land niet ingelaten. Het visum is te verkrijgen in een zakelijke en toeristische variant. Met het visum Kenia is het toegestaan om eenmalig tot 90 dagen in het land te verblijven.

Voorwaarden en vereisten van het visum

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen om het visum Kenia te mogen aanvragen. Deze kunnen worden opgesplitst in voorwaarden die van belang zijn tijdens de aanvraag en voorwaarden die van toepassing zijn tijdens de reis naar Kenia.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het visum:
  • Alle reizigers (ook kinderen) dienen een eigen paspoort te bezitten; deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst en minimaal één lege pagina bevatten
  • Het is enkel toegestaan in Kenia te arriveren op één van de 10 geselecteerde luchthavens, 10 geselecteerde zeehavens of 11 geselecteerde grensovergangen die zijn te vinden op de pagina met voorwaarden van het visum Kenia
  • Voorafgaand aan het aanvragen van het visum moeten de dag van aankomst en vertrek bekend zijn en moet al minimaal één overnachting in Kenia geboekt zijn
  • Één van de onderstaande documenten dient online te worden aangeleverd:
    • Een boekingsbevestiging voor de retourvlucht (vluchtschema/itinerary), of
    • Een boekingsbevestiging voor een overnachtingsplaats, of
    • Een uitnodigingsbrief van een Keniaanse organisatie of inwoner
Voorwaarden waaraan reizigers zich tijdens het verblijf in Kenia moeten houden:
  • Reizigers moeten zowel het visum als de boekingen van de terugvlucht en de eerste overnachting uitprinten en deze gedurende de gehele reis bij het paspoort bewaren
  • Reizigers mogen met het visum eenmaal Kenia inreizen voor een maximale verblijfsduur van 90 dagen
  • Reizigers mogen niet in dienst te treden bij een Keniaanse werkgever zonder aanvullende autorisatie
  • Reizigers mogen geen bedreiging vormen voor de veiligheid en rechtshandhaving in Kenia

 

Elke reiziger met een Nederlandse of Belgische nationaliteit dient een eigen visum aan te vragen, behalve kinderen tot en met 15 jaar oud. Ook is het niet nodig een visum aan te vragen indien er slechts een overstap in Kenia wordt gemaakt waarbij het vliegveld tussentijds niet wordt verlaten.

Het visum Kenia kan eenvoudig worden aangevraagd op deze website middels het online aanvraagformulier.