bagage_en_kleding_op_safari
bagage_en_kleding_op_safari

Bagage & Kleding op Safari. Waar moet je op letten, en belangrijker nog, wat moet je niet vergeten mee te nemen.

Bagage en kleding op Safari

Of je nu vanuit een Hotel of Resort op safari in Kenia gaat, of je gaat direct vanuit het vliegveld op Safari, je hebt altijd bagage nodig tijdens je Safari Kenia. Ook als je maar één of twee dagen op safari gaat heb je altijd wel wat bagage bij je. Maar wát neem je mee en hoé neem je het mee?

Bagage & Kleding op Safari1

Sowieso is het niet handig om een kunststof koffer mee op Safari te nemen.
Neem in plaats daarvan altijd een grote reis of weekend tas of stevige (grote) rugzak mee.
De reden hiervoor is met name dat een kuststof koffer in een “Van” of 4x4 Land-cruiser niet bepaald handig is, deze stuitert alle kanten op tijdens het off-road rijden door de wildernis.
Op enkele locaties is het meenemen van een kunststof koffer zelfs niet toegestaan (!)
Daarbij komt nog dat je zélf jouw bagage in en uit moet laden als je bij je Lodge bent of vertrekt. Neem zeker ook niet meer dan 20Kg mee op Safari.
Daarnaast kan je eventueel nog één kleinere tas of rugzak meenemen waar je de meest belangrijke items in doet die je overdag wat regelmatiger nodig hebt, zoals je Camera, Fototoestel en andere belangrijke items, zodat je deze snel binnen handbereik hebt.

Bagage & Kleding op Safari2 Bagage & Kleding op Safari3

Houd er rekening mee dat een Safari van enkele dagen vaak over veel verschillende gebieden wordt afgelegd. Je vertrekt soms héél vroeg in de ochtend en soms ben je ook ’s avonds wat later terug bij je Lodge. Ook kom je in gebieden die wat hoger liggen dan je misschien gewent bent, er is namelijk nog al wat hoogteverschil in de verschillende gebieden.
Op het ene moment sta je nog op zeeniveau, terwijl je een of twee uur later ineens in de bergen rondrijdt. Neem dus ook altijd wat warme kleding mee voor ’s morgens, ’s avonds en in de bergen. Ook al schijnt overdag de zon op je Afrika safari, in de wat hoger gelegen gebieden kan het plotseling hart afkoelen!
Handig is als je kleding meeneemt die je “over elkaar” kunt aantrekken en ook weer snel uit kunt doen. Dus een vest, sweater en trainingsbroek zijn zéker een “must” Eventueel kan je ook een dunne jas meenemen en een sjaal of omslagdoek, maar houd het vooral op “lichte” kleding. Het kan onderweg soms lekker tochten en winderig zijn, je rijdt tenslotte ook door grote open gebieden waar de wind open spel heeft.
Ook bescherming voor je hoofd is zeker geen overbodige luxe. Zodra je uit het voertuig stapt, wat op bepaalde momenten ook overdag zéker zal gebeuren, dien je je hoofd te beschermen tegen de hete zon. Een Cap, pet, hoofdoek of wat dan ook is noodzakelijk.
Vandaar ook dat je bij safari in Kenia ook een “GRATIS” Sweater én een GRATIS Cap kan vragen en kunt meenemen op jouw Safari  Nou, dat is toch reuze makkelijk?

Bagage & Kleding op Safari4

Ook is het voor in de avond als je lekker aan het relaxen bent bij de Logde aan te raden kleding met lange mouwen en een lange broek te dragen omdat er veel insecten en dus ook muggen rondwarrelen.
Je kan eventueel ook wat goedkope T-Shirts meenemen, speciaal voor de Safari, die je na afloop weggeeft of weggooit. Dit scheelt je ruimte op de terugreis.

Er is vaak een mogelijkheid om bij de Loges kleding eventueel te (laten) wassen, neem daarom ook niet voor élke dag andere kleding mee, dat is écht niet nodig.

Een volgende erg belangrijke tip is de kleur van de kleding
Neem vooral géén fel gekleurde kleiding mee, dit geld dan natuurlijk óók voor (jongere) kinderen.
Neem bijvoorbeeld kleding met pastel tinten of natuurlijke kleuren zoals zwart, grijs, bruin, khaki, groen, blauw.
Felle kleuren kunnen bepaalde dieren afschrikken of zelfs agressief maken.
Overigens is het dragen van camouflage kleding in Afrika niet toegestaan en kan het in sommige landen zelfs strafbaar zijn!